به گزارش نسیم اردبیل، اولین کنفرانس ملی معلم خبره با همکاری موسسه آموزش عالی راه دانش بابل، مرکز علمی تقدیس و دانشکدههای روانشناسی، علوم تربیتی، علوم اجتماعی، علوم شناختی و معارف به طور سالانه در موسسه آموزش عالی راه دانش بابل برگزار میشود. هدف اصلی برگزاری کنفرانس ایجاد فضای تبادل اطلاعات و ارائه آخرین دستاوردها در محورهای کنفرانس میباشد.
مقاله هنرمند اردبیلی نوید اچگان با عنوان «هنر از منظر زیگموند فروید» نیز در این کنفرانس مورد پذیرش کامل قرار گرفت.
اچگان دربارهی نظر فروید درباره هنر گفت: زیگموند فروید گرچه یک روانکاو است اما ایدهای که او درباره کارکرد ضمیر ناخودآگاه ارائه داده الهام بخش بسیاری از هنرمندان و منتقدان هنری بوده است. ضمن اینکه او بارها علاقه خود به هنر و آثار ادبی را اذعان کرده است. فروید معتقد است نوع بشر امیال واپس زده خود را در مسیر دیگری هدایت میکند و در این میان هنرمند امیال مورد فشار خود را در قالب آثار هنری محقق میکند. از نظر او ارزیابی زیباییشناسانۀ یک اثر هنری، در حوزۀ روانکاوی قرار نمیگیرد؛ در نتیجه روانکاوی تنها قابلیت تفسیرِ آن بخشی از اثر هنری را دارد که رابطۀ مستقیمی با ناخودآگاهِ هنرمند داشته باشد.
این پژوهشگر درباره نقد ادبی فروید خاطر نشان کرد: نقد ادبی روانکاوانه از مهمترین میراث فروید است. چرا که این نقد هم سایهای بزرگ بر هنر و هنرمند انداخته است و هم در یک سیر تکاملی باعث طرح نظریات جدیدی، عموماً در زمینه نقد هنری و خصوصاً حوزه نقد ادبی شده است.
نوید اچگان دربارهی هنر و روانکاوی اشاره کرد و گفت: هنر و روانکاوی دو رشته متمایزند ولی نکته های مشترک بسیاری دارند. هر دو رشته با قدرت تصویر و معنای نمادین آن سرو کار دارند. روانکاو ساختههای زندگی روحی مانند خوابها و یادها را بررسی و با زندگی فرد مرتبط و تحلیل می کند. هنرمند از برآوردن امیال خود در عالم واقع عاجز است بنابراین به خیال پردازی یعنی عالم هنر روی میآورد. در اینجا هنرمند کشمکشها را از سر راه بر میدارد و با هنر، روان خویش را می پالاید و به آرامش میرسد. به نظر فروید، هنرمند خواهان رفع مصائب و گرفتاریهای زندگی است تا از رهگذر آن بتوانند به امنیت، شهرت ، قدرت و عشق دست یابد این سخن بدین معناست که هنرمند اندکی جنون دارد و هنر را به قصد درمان میآفریند.
نوید اچگان، عضو رسمی انجمن صنفی طراحان گرافیک، عضو انجمن علمی ایران، عضو موسسهی هنرهای تجسمی معاصر ایران، کارشناس ارشد پژوهش هنر، طراح گرافیک دفتر نماینده محترم ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل است. اچگان چندین سال است در زمینه گرافیک و رسانه فعالیت میکند و دبیر هنری نهمین دوسالانه هنرهای تجسمی بسیج “هنرنگار”، دبیر علمی یازدهمین جشنوارهی دانشگاهی حرکت، دبیر جشنواره پوستر بهترین امتها، دبیر اجرایی نمایشگاه نقاشی علمای قفقاز، دبیر پویش سراسری (منیم قهرمانیم)، دبیر و داور فراخوان طراحی نشان کنگره ملی بزرگداشت ۳۴۰۰ شهید استان اردبیل، دبیر اجرایی هنرواره ملی خوشنویسی ایران دل، دبیر اجرایی کارگاه خوشنویسی مولای مهر و … و برگزاری دو نمایشگاه انفرادی و چندین نمایشگاه گروهی و فراخوان ملی و منطقهای و چاپ مقالات علمی پژوهشی را در کارنامه خود دارد.